Luister naar dit artikel download

WizKey, opgericht in 2018 door een ervaren team van gestructureerde financiële operaties, is een gedecentraliseerde infrastructuur die gebruik maakt van de blokketen voor credit tokenization.

De blokketen speelt een centrale rol als technologische oplossing die de kosten en termijnen van de traditionele financiële processen kan beperken door de transparantie, de veiligheid en het gebrek aan tussenpersonen.

In feite zijn er al talloze gevallen van gebruik en experimenten gaande, waaronder bijvoorbeeld het Spunta-project van Abi Lab.

Hoe transformeer je illiquide activa in penningen?

WizKey laat actoren zoals banken en bedrijven toe om illiquide activa zoals kredieten te waarderen door ze om te zetten in tokens op basis van de Ethereum-blokketen, die transparantie en veiligheid garandeert.

Dankzij dit proces kunnen penningen op de markt worden verhandeld en vervolgens te gelde worden gemaakt, wat een belangrijk voordeel is voor beleggers.

Daarom heeft Wizkey het Define platform voor de impairmentmarkt gelanceerd, de zogenaamde NPLs (non-performing loans).

De CEO van Wizkey, Marco Pagani, zei:

Dit is een zeer interessante markt, waar het handmatig zoeken veel tijd in beslag neemt en vaak een probleem is bij het beheer van portefeuilles. Dit is waar blokketentechnologie interessante voordelen kan opleveren in termen van operationele en economische efficiëntie. Daarom werd de focus gelegd op het creëren van een eenvoudig en zeer intuïtief dynamisch platform dat veel tijd en geld bespaart.

NPL: een groeiende markt in 2021

Volgens een studie van Bain & Co zal er volgend jaar een exponentiële groei zijn in niet-presterende leningen.

Banken zullen zwakker worden zoals ze dat tijdens de crisis van 2008 hebben gedaan en er zal een toenemende behoefte zijn aan instrumenten om hen te helpen bij het beheer van hun investeringen.

Definiëren is een instrument dat dit zou kunnen doen, waardoor toegang tot de kredietmarkt mogelijk wordt, de kosten worden verlaagd en de waarde van de portefeuilles wordt gemaximaliseerd.

Define werd gelanceerd in 2019 en sommige banken hebben het platform al getest, zoals uitgelegd door de CEO:

WizKey is al operationeel op de markt en om banken en operatoren te helpen, hebben we besloten om tijdens dit ongekende moment ons platform gratis te gebruiken om te testen tot het einde van het jaar. We zijn verheugd dat we degenen die voor ons kiezen kunnen ondersteunen in deze weg van innovatie, die zo noodzakelijk is als nodig is om 2021 en de komende jaren op de best mogelijke manier tegemoet te treden.

Wat WizKey doet: