Token Projecten om $130M terug te krijgen van de Kucoin Hack, Devs Veroordeeld voor Centralisatie.

De cryptocurrency gemeenschap heeft de Kucoin hack besproken omdat een groot aantal ERC20 projecten na de hack hun slimme contracten hebben bevroren, gepauzeerd of teruggedraaid. Schattingen zeggen dat ten minste 129 miljoen dollar ERC20 tokens getroffen worden beschouwd als veilig uit de klauwen van de hacker. Bovendien blijkt uit de evaluaties dat de breuk veel groter kan zijn dan oorspronkelijk geschat, want in één rapport staat dat het compromis 280 miljoen dollar gestolen heeft.

De Kucoin hack is het gesprek van de stad in crypto land deze dagen, zoals de uitwisseling werd gehackt op 25 september 2020. News.Bitcoin.com rapporteerde over de eerste verliezen die werden geschat op ongeveer 150 miljoen dollar, de dag na de berekeningen waren tot 200 miljoen dollar. Vandaag heeft een andere analist verklaard dat de hacker waarschijnlijk bijna 280 miljoen dollar heeft gestolen tijdens de Kucoin-breuk.

Dus ik deed wat boekhouding van de Kucoin hack op basis van de portemonnees zeer waarschijnlijk geassocieerd en op basis van mijn schatting, was er bijna 280 miljoen dollar aan activa gestolen, niet $ 150M, zei Larry Cermak de directeur van onderzoek op het blok Crypto op maandagochtend. Dit zou het de derde grootste hack in de geschiedenis maken en [zeven] keer groter dan de Binance hack vorig jaar, voegde Cermak eraan toe.

Een van de grootste gesprekken dit weekend op social media en crypto-fora ging vooral over ERC20-projecten die manieren hadden bedacht om de hack om te keren of de gestolen fondsen te bevriezen.

News.Bitcoin.com rapporteerde al over de bevroren tether (USDT) voor 22 miljoen dollar aan stabiele munten uit de ETH- en EOS-keten. Bovendien heeft het Ocean Protocol het slimme contract van het project gepauzeerd toen de hacker begon met het dumpen van 10k-partijen van de Ocean token op Uniswap.

Maar een heleboel andere ERC20-projecten zijn ofwel opnieuw opgestart, bevroren of gepauzeerd om de penningen te redden van het dumpen van de hacker.

Andere symbolische projecten die deelnamen aan de $129 miljoen reboot waren Kardiachain ($9M), VIDT Datalink ($7M), Velo Labs ($76M), Orion Protocol ($8,5M), Aleph token ($510k), Covest ($520k), NOIA Network ($5M) en nog veel meer. De projecten zijn sindsdien bekritiseerd omdat ze niet meer gedecentraliseerd zijn en omdat ze niet meer zijn teruggedraaid sinds de DAO-hack van 2017.

De geschiedenis herhaalt zich niet, maar het rijmt wel, tweette Jameson Lopp nadat de ERC20 rollbacks en bevriezingen werden onthuld. Fascinerend om te zien hoe rollbacks zijn geëvolueerd sinds de DAO.

De software-ontwikkelaar heeft dit toegevoegd:

Als een gedecentraliseerd project gestolen penningen ongeldig kan maken, dan kan het UW penningen ongeldig maken. Censuurverzet voor iedereen of censuurverzet voor niemand.

Er wordt ook gezegd dat de Kucoin-uitwisseling rechtstreeks met de ERC20-projectontwikkelaars samenwerkt. Mensen die het Telegramkanaal van de beurs bezochten, meldden dat 2 miljoen USDT die door Tron en Omni Layer waren uitgegeven, ook waren bevroren. Een ander blokketenproject genaamd Akropolis heeft alle AKRO-transfers na de Kucoin-hack eveneens gepauzeerd. Volgens schattingen zal ten minste 50-65% van de gehackte Kucoin-munten worden teruggevorderd als gevolg van gecentraliseerde besluitvorming.

Wat vind je van de gehackte projecten die door de Kucoin-hack omrollen of slimme contracten onderbreken? Laat ons weten wat u ervan vindt in de commentaarsectie hieronder.

Beeldkredieten: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons