RG Muntoprichter veroordeeld voor het witwassen van geld

Iossofov opereerde als onderdeel van een internationaal autofraudenetwerk

Iossofov wordt veroordeeld in januari 2021.

De eigenaar van RG Coin crypto exchange platform, Rossen Iossifov, een 53-jarige Bulgaarse internationale, is beschuldigd van het runnen van een witwasprogramma, als onderdeel van een multinationaal veilingsamenzweringsproject. Na veertien dagen van rechtszittingen in de Verenigde Staten kwam een federale jury tot de conclusie dat de Bulgaarse burger zich schuldig maakte aan witwaspraktijken en georganiseerde misdaad.

Verdachte van witwassen veroordeeld

De definitieve uitspraak tegen Iossinov wordt op 12 januari volgend jaar gedaan. De federale jury ontdekte dat Roemeense medewerkers van de veroordeelde inwoners van Kentucky op Craigslist en eBay promotionele inhoud plaatsten voor waardevolle niet-bestaande producten, waaronder autos, en daarbij ongeveer 900 burgers van de Verenigde Staten oplichtte.

De oplichters zouden nietsvermoedende slachtoffers hebben opgescheept met vervalste papieren en consignatiepapieren waarop betrouwbare merknamen staan afgebeeld om legitiem te lijken. Bovendien huurde de bende hulppersoneel en een klantenserviceteam in om de problemen van de kopers bij te wonen en de problemen te beperken.

Na het sluiten van een overeenkomst zou de eigenaar van de RG-munt de ¹at in digitale activa omzetten en de fondsen naar belastingparadijzen overbrengenº. Volgens de bevindingen van de jury bood Iossifov bewust diensten aan de witwasring aan gedurende minstens drie jaar, gaande van sep. 2015 tot dec. 2018, waarbij meer dan $4,9 miljoen BTC voor de andere vier ringleden werd ingeruild.

De federale agenten van de Verenigde Staten werkten samen met Roemeense wetshandhavingseenheden en klaagden de oplichters aan. De Bulgaarse staatsburger is een van de 17 verdachten die in verband met de rechtszaak zijn vervolgd, met de andere drie misdadigers die momenteel op de vlucht zijn. De feds hebben meer dan 12 verdachten uit Roemenië naar de Verenigde Staten gedeporteerd voor een veroordeling.

Stijging van cryptocriminaliteit

Een studie die door blockchain inlichtingenfirma CypherTrace terug in Juni wordt uitgevoerd, besloot dat de waarde van frauduleuze fondsen die door digitale activa tijdens de eerste vijf maanden van 2020 worden verduisterd zich meer dan $1 miljard bevond. Het rapport merkte verder op dat als de zaken aan het zelfde tempo verdergingen, de volledige waarde van gestolen cryptoactiva dit jaar tot verduistering 2019 zou kunnen toenemen $4.5 miljard totaal.