Er is de laatste tijd geen week voorbij gegaan zonder dat een ander DeFi-protocol heeft geprobeerd om Ethereum te usurperen door op te starten op een rivaliserende blokketen. De laatste die dat doet is Flamingo Finance op NEO die, net als alle anderen die er voor staan, streeft naar het wegzuigen van de liquiditeit van zijn rivalen.

Het was slechts een kwestie van tijd voordat NEO op de DeFi-bandwagon met zijn eigen aanbod sprong en het kwam in de vorm van Flamingo Financiën, gelanceerd op 23 september. NEO is aangeprezen als de Chinese Ethereum, maar het is er niet in geslaagd om veel tractie te krijgen ondanks de toenemende inspanningen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling.

Het nieuwe DeFi-protocol is een allesomvattende, ketenoverschrijdende asset gateway genaamd Wrapper, een Uniswap-achtige liquiditeitsverschaffer genaamd Swap, en een AMM genaamd Perp. Daarnaast is er een Vault asset manager, een synthetische stablecoin genaamd FUSD, en een DAO voor het beheer van het platform.

De Flamingo Finance FLM-munt zal worden uitgedeeld aan liquiditeitsverschaffers en worden gebruikt om FUSD te minteren, die vervolgens kan worden gebruikt voor de handel in marges op eeuwigdurende contracten. Er zal een totale levering van 150 miljoen NEP-5 standaard FLM penningen zijn met 20% die op 27 Sept. op de Launchpool van Binance worden genoteerd.

De recentste post van Flamingo Finance beweert dat de vloeibaarheid nu $1.6 miljard heeft bereikt die gelijk is aan dat gestort in de vier ETH-pools van Uniswap.

NEO-oprichter Da Hongfei is de laatste tijd in de voetsporen van Binance getreden en heeft het platform actief geschud:

Cinneamhain Ventures partner en DeFi industriedeskundige Adam Cochran heeft de stap gelabeld als een vampieraanval op Ethereum. Zijn Twitter-draad begon met erop te wijzen dat NEO een recente uitval had met transacties die vast kwamen te zitten op de ketting:

Cochran wees er ook op dat Flamingo sterk gecentraliseerd is door zijn betrokkenheid bij twee van de grootste bedrijven in crypto, Binance en OKEx, en voegde eraan toe dat 50% van de uitstoot van hun nieuwe DeFi-systeem naar NEO, BNB en OKB-houders gaat.

Hij merkte op dat elke liquiditeit die wel naar FLM gaat, zal terugkeren omdat het weinig zin heeft om ETH in een alternatief netwerk te houden waar het niet kan worden gebruikt; Dit is de meest geavanceerde ETH-aanval die we hebben gezien en het is een volslagen flop.

Een andere factor die Cochran niet vermeldde is de prevalentie van opbrengsthopping, wat resulteert in hetzelfde geld voortdurend circuleren rond het DeFi ecosysteem en stromen in de laatste en grootste ding alleen voor liquiditeitsverschaffers om verder te gaan zodra de inkomsten opdrogen. Dit is vooral te zien bij SushiSwap en Uniswap.

Op het ogenblik van de pers, handelde FLM bij $0.83 na het raken van een bovenkant van $1.19 op 28 Sept. NEO handelt momenteel handen voor $19.90, onderaan 23% van zijn hoogte van $26 in september.