Decentralized Finance of DeFi is het nieuwste buzzwoord in de cryptocurrency markt en Ethereum DeFi staat bovenaan de lijst. Met de recente Uniswap vs Sushiswap DeFi saga, de broodnodige massamedia aandacht eindelijk de alternatieve financiële technologieën in de schijnwerpers.

Met de nieuw gevonden schijnwerpers kwam de noodzaak om bestaande systemen te onderzoeken en Ethereum DeFi staat bovenaan de lijst. Martin Froehler, een wiskundige, vertelde onlangs aan de media dat Ethereum DeFi zonder twijfel het beste platform is. Hij legt uit dat het belangrijkste voor DeFi is dat het een wereldwijd, decentraal platform is voor geld en nieuwe soorten toepassingen. En Ethereum DeFi staat op s werelds op één na grootste cryptocurrency platform om te profiteren van de markt na Bitcoin.

Niet alle experts zijn voorstander van Ethereum DeFi

Froehler, die toevallig de oprichter van het Marphor-platform is, bevordert dat, nu het zover is gekomen dat DeFi-projecten Ethereum bereiken, maar deskundigen zeggen dat het netwerk nog niet in staat is om op zijn best, en de huidige mogelijkheden niet aan de norm voldoen. Het ontwerp is zodanig dat iedereen moet ether om te communiceren met het, maar ze van alle kwesties, de grootste hindernis in het aannemen van het op grote schaal als zou het onvermogen om meer dan 15 transacties in een seconde en zijn blok tijd is meer dan 15 seconden.

Maar ondanks al deze zaken is Ethereum een groot gedecentraliseerd platform en is Ethereum DeFi een realiteit in wording. Dit ondanks het feit dat er nog steeds problemen zijn binnen het netwerk waar de makers een oplossing voor zullen moeten vinden.

Veel spelers uit de industrie speculeerden dat het etherische gedeelte niet eens trouw was aan de hype van DeFi en vroegen zich af of het netwerk ooit kon worden opgewaardeerd omdat het etherische gedeelte niet de capaciteit had om te Dei. Gasprijzen blijven stijgen, wat de reden is waarom Ethereum niet in staat is om de prestaties te verbeteren, ook al is er een grote behoefte, en het brengen van nieuwe gebruikers om het netwerk te verlaten als gevolg van deze situatie.

Aan de andere kant heeft de CEO van Decentralized Exchange 1inch, Sergej Kunz, tijdens een recent marathon evenement verklaard dat Ethereum niet de capaciteit heeft om DeFi te huisvesten. Het is niet zo gemakkelijk dat alles ineens vast komt te zitten. Alles kost tijd. Bij het creëren van een standaard moeten we eerst alle kleine contracten heroverwegen en omzetten in code. Waar de gebruiker alleen zijn code kan schrijven en zijn geld kan controleren, maar voor al deze taken moet je een hele nieuwe structuur maken en een nieuwe structuur creëren.

Mounir Benchemled, CEO van ParaSwap, zei ten slotte dat we, gezien Ethereum DeFi, ook moeten overwegen hoe laag 2 niet in staat is om de gebruikerseindproblemen op te lossen en hem of haar een vriendelijke omgeving te bieden. Het grootste nadeel zou zijn dat de gebruikers zich zorgen moeten maken over het feit dat ze het geld niet onmiddellijk aan de gebruikers kunnen betalen, wat van groot belang is in de DeFi-platforms. Hij is van mening dat waar sommige projecten Ethereum DeFi een geschikte optie vinden op Ethereum 2.0, dit misschien niet voor alle DeFi-projecten geldt.