In een recente Twitter-draad zegt handelslegende Peter Brandt dat hij Bitcoin ziet als een waardeketen met goud en zilver.

Hij is er zelfs van overtuigd dat het voor edelmetaalhouders geen zin heeft om geen positie in Bitcoin te hebben.

Greshams Law en Bitcoin

De adoptie van Bitcoin als digitaal geld heeft een addertje onder het gras gestoken vanwege de schaalvergroting en de volatiliteit.

Een andere grote hindernis is iets wat de wet van Gresham heet, die stelt dat slecht geld de neiging heeft om goed geld te verdrijven. In wezen zijn de meeste Bitcoin-houders niet bereid om hun munten uit te geven vanwege hun groeipotentieel.

Afbeelding door azquotes.com

MicroStrategy CEO Michael Saylor, wiens bedrijf onlangs een gewaagde Bitcoin net van $425 mln heeft gemaakt, maakt het niet uit of men een pizza met de topcrypto kan kopen, met de bewering dat het geen ruilmiddel hoeft te zijn.

Vanwege de schaarste en decentralisatie wordt Bitcoin nu op de markt gebracht als een waardeketen (SoV) die kan wedijveren met goud.

De draagbaarheid en deelbaarheid van Bitcoin en de neiging om in de loop van de tijd te waarderen maken het een nog aantrekkelijker SoV dan het gele metaal. Echter, gouden bugs zoals die van Peter Schiff beweren dat de oranje munt geen intrinsieke waarde heeft.

Goud is al duizenden jaren de ultieme SoV, wat zeker vertrouwen inboezemt bij de beleggers. Bitcoin daarentegen heeft nog veel te bewijzen.

Bitcoin is niet klaar om een reservevaluta te zijn

Aangezien de inflatie een steeds grotere bedreiging vormt voor de status van de dollar als s werelds grootste reservevaluta, is de roep om een alternatief voor de dollar luider geworden.

Brandt is echter van mening dat Bitcoin nog niet klaar is om deze rol te omarmen. Zoals gemeld door U.Today, voorspelde hij dat crypto geen deel zou uitmaken van een basket-backed wereldwijde reserve-eenheid.