Bitfinex biedt handelaren 24 uur per dag en zeven dagen per week eeuwigdurende contracten aan, in tegenstelling tot aandelenbeurzen die vijf dagen per week open zijn.

Cryptocurrency exchange Bitfinex met stablecoin project Tether (USDT), zal haar klanten nu in staat stellen Europa 50 (EUROPE50IXF0: USTF0) en Duitsland 30 (DUITSLAND30IXF0: USTF0) te volgen door middel van eeuwigdurende contracten.

Dit is de eerste keer dat een beurs van de digital asset space een product lanceert dat de kloof met de traditionele aandelenmarkten overbrugt, wat een belangrijke mijlpaal is in de evolutie van crypto als gevestigde activaklasse, zegt Paolo Ardoino, CTO bij Bitfinex Derivatives.

Met de inzet van de efficiënte blokketentechnologie van Bitfinex zal het de retail- en institutionele beleggers met veel gemak helpen om toegang te krijgen tot de traditionele aandelenmarkten.

Hoogfrequente handelaren zijn goed voor ongeveer 80% van het volume op ons platform. We zijn afgestemd op hun eisen en zien dit aanbod als een mogelijkheid om cross-asset trading strategieën te verbeteren, vertelde Ardoino aan The Block.

Bitfinex en eeuwigdurende contracten

De Duitse 30 of in de volksmond bekend als DAX-aandelenindex is een aandelenindex die 30 van de grootste en meest liquide Duitse bedrijven vertegenwoordigt die op de beurs van Frankfurt handelen. Met name de Duitse 30 bedrijven vertegenwoordigen ongeveer 75% van de totale marktkapitalisatie die op de Frankfurtse beurs wordt verhandeld.

Bitfinex richt zich op het aanboren van de hoge liquiditeit in de Duitse topbedrijven die investeerders uit alle hoeken van de wereld aantrekken.

Aan de andere kant is de Dow Jones STOXX 50 of de Europe 50, een aandelenindex die 50 van de grootste bedrijven in Europa vertegenwoordigt op basis van marktkapitalisatie. De Europe 50 werd in 1998 opgericht en wordt jaarlijks gereconstitueerd. De wegingen worden elk kwartaal aangepast om rekening te houden met proportionele veranderingen in de onderliggende marktkapitalisaties van de bedrijven.

Een perpetueel contract is per definitie een speciaal derivaat waarbij twee handelaren kunnen overeenkomen om de onderliggende waarde te kopen of te verkopen tegen een vooraf bepaalde prijs in de toekomst.

Bitfinex biedt handelaren 24 uur per dag en zeven dagen per week eeuwigdurende contracten aan, in tegenstelling tot aandelenbeurzen die vijf dagen per week open zijn.

Tijdens het weekend kunnen we redelijkerwijs lagere volumes verwachten dan op weekdagen in de normale gang van zaken, tenzij er belangrijke economische ontwikkelingen zijn tijdens het weekend, zoals een verschuiving in het beleid van de centrale bank, etc., vertelde Bitfinex in een e-mail aan CoinDesk.

Het bedrijf heeft gekozen voor de Tether-munt om de prijzen stabiel te houden, waarbij het de volgende dag vanaf 16.30 uur UTC tot 8.00 uur UTC een +/-5%-plafond op de uiteindelijke merkprijs zal zetten.

Omdat verschillende aspecten van de blokketen en de interoperabiliteit met de traditionele markt nog steeds niet volledig zijn benut, streeft Bitfinex ernaar om de traditionele markt van de eeuwigdurende contracten over te nemen.

CME verhuisde naar crypto met bitcoin futures. Nu beweegt Bitfinex zich op conventionele markten, legt Ardoino uit.