De prijsactie van Bitcoin is de afgelopen 24 uur ongelofelijk positief geweest voor stieren, aangezien de crypto zich nu consolideert onder zijn cruciale weerstand, terwijl de kopers zich richten op een verdere opwaartse spiraal.

Op korte termijn lijkt het erop dat de volgende BTC-trends bijna volledig kunnen afhangen van zijn reactie op de verkoopdruk die bestaat tussen 11.000 en 11.200 dollar.

Deze prijsregio heeft in het verleden tot meerdere sterke stortingen geleid en zou tot een diepere ontvolking kunnen leiden als een andere afwijzing op dit niveau wordt gepost.

Dat gezegd hebbende, een fundamentele indicator is het knipperen van een ongelooflijk bullish sign voor Bitcoin. De moeilijkheidsgraad van de cryptocurrency is net voor het eerst sinds maart de koopzone binnengegaan.

Dit duidt erop dat de recente consolidatieperiode wellicht niet meer is dan een voorbode van een verlenging van de opwaartse trend op middellange termijn die zich gedurende het tweede en derde kwartaal van 2020 zal voordoen.

Bitcoins Prijs consolideert onder de $11.000 na een scherpe Overnight Upswing.

Op het moment van schrijven stijgt Bitcoin met 1% tegen de huidige prijs van $10.900. Dit is ongeveer de prijs waartegen het de afgelopen dagen en weken heeft gehandeld.

De laatste opleving kwam tot stand kort nadat BTC zijn wekelijkse kaarssluiting had gepost. De kracht van deze sluiting zorgde voor een boost voor de stieren, wat aantoont dat ze de komende dagen en weken nog meer opwaarts kan worden gepositioneerd.

Om Bitcoin op korte termijn hoger te duwen, moet het de relatief zware verkoopdruk van $11.000 tot $11.200 overwinnen.

Dit is de regio waar de benchmark-crypto iets meer dan een week geleden een slopende afwijzing onder ogen zag, die leidde tot een daling tot maar liefst 10.200 dollar.

On-Chain Data Shows BTC is Gearing Up voor een Push Higher

Volgens de historisch nauwkeurige Difficulty Ribbons indicator, zou Bitcoin op het punt kunnen staan om verder opwaarts te kijken.

Analyseplatform Glassnode sprak over de indicator en legde uit dat het een standaardafwijking gebruikt om periodes van hoge lintcompressie te kwantificeren om goede koopkansen te signaleren.

De laatste keer dat het de koopzone binnenkwam – net als eerder vandaag – was in maart, toen Bitcoin jaarlijks een dieptepunt bereikte van $3.800, gevolgd door een reeks massale opwaartse bewegingen.

Bitcoin Difficulty Ribbon Compression is aan het opkomen en brak voor het eerst sinds maart uit de groene koopzone. Historisch gezien worden deze periodes gekenmerkt door een positief momentum dat wijst op aanzienlijke BTC-prijsstijgingen.

Afbeelding met dank aan Glassnode.

Hoe de markttrends in de komende weken beleggers inzicht moeten geven in de waarachtigheid van dit koopsignaal.

Aanbevolen afbeelding van Unsplash. Grafieken van TradingView.