Grayscale Investments, een van de toonaangevende beleggingsfondsbeheerders van cryptocentra, heeft de aankoop van Bitcoin hervat. Volgens gegevens van Bybt heeft Grayscale het beheerd vermogen (AUM) de afgelopen week met meer dan $180 miljoen USD (maar liefst 17.100 Bitcoin) verhoogd.

Dit brengt het totale aantal cryptocentrische munten onder beheer op 449.900, wat op het moment van schrijven goed is voor bijna $5 miljard aan Bitcoin. Als we kijken naar het datavolume en de totale muntaanvoer, betekent dit dat Grayscale controle heeft over bijna 2,5% van de Bitcoin. Met een totale voorraad van 21 miljoen en iets minder dan 10% daarvan (2,5 miljoen Bitcoin) die nog gedolven moet worden, heeft de investeringsmaatschappij nog steeds een enorm deel van alle Bitcoin in omloop, zelfs als de voorraad allemaal gegenereerd was.

MicroStrategie vs Grijswaarden in een race voor Bitcoin

Grayscale is niet het enige bedrijf dat een Bitcoin koopt. MicroStrategy, een business intelligence bedrijf, maakt ook een snelle stap in de richting van de cryptocrisis, door meer dan $400 miljoen van zijn reserve fiat kapitaal over te dragen in ruil voor Bitcoin. Hoewel in veel mindere mate in grijstinten, heeft MicroStrategy zijn Bitcoin-holdings verhoogd met 38.250 Bitcoin sinds augustus, toen het zijn eerste Bitcoin-aankoop deed. Hoewel dit nog steeds minder dan een tiende is van Grayscales cryptocurrency activa, werd het genoemd door Barry Silbert, CEO van Grayscale. In een tweet, al dan niet met een grapje, merkte Silbert op dat het lijkt alsof er een koopwedloop gaande is tussen de bedrijven:

Blijkbaar is er een soort van bitcoin buying race tussen MicroStrategy en @Grayscale Game op – Barry Silbert (@barrysilbert) 15 september 2020.

Welke cryptocurrency activa hebben Grayscale onder beheer?